divendres, 3 d’octubre de 2014

Et duc un regal

DIUMENGE XXVII DURANT L'ANY (A) 05-10-2014

Evangeli segons Sant Mateu (Mt 21, 33-43)
En aquell temps, Jesús digué als grans sacerdots i als notables del poble: «Escolteu una altra paràbola: Un propietari plantà una vinya, la voltà d’una tanca, hi cavà un cup, hi construí una torre de guàrdia, hi deixà uns vinyaters que la cultivessin, i se n’anà del país. Quan s’acostava el temps de la verema, envià els seus homes per recollir-ne els fruits, però aquells vinyaters els van agafar, i a un, li van pegar; a un altre, el van matar; a un altre el van treure a cops de pedra. Ell envià més homes que la primera vegada, però els tractaren igual. Finalment els envià el seu fill, pensant que, almenys el fill, el respectarien. Però ells, en veure’l, es digueren: Aquest és l’hereu: matem-lo i ens quedarem l’heretat. I l’agafaren, el van treure fora de la vinya i el van matar. Quan torni l’amo de la vinya, què farà amb aquells vinyaters?» Li responen: «Farà matar aquells mals homes i passarà la vinya a uns altres que li donin els fruits al temps de la verema.» Jesús els diu: «No heu llegit mai allò que diu l’Escriptura: La pedra que rebutjaven els constructors ara corona l’edifici. És el Senyor qui ho ha fet i els nostres ulls se’n meravellen? Per això us dic que el regne de Déu us serà pres i serà donat a un poble que el farà fructificar.»

I per ajudar a nostre Senyor a escampar la Bona Notícia Deú creà els catequistes...

I DÉU VA CREAR ELS/LES CATEQUISTES...

Quan Déu va crear el món, un dia abans de donar-lo per acabat, va encomanar als seus àngels que hi fessin una passejada per si faltava alguna cosa per fer.

Un àngel li va dir: "Senyor ens hi has enviat mil vegades, ja t'hem dit que tot havia quedat bé."
I Déu se'n va anar a dormir.

L'endemà al matí, Déu va matinejar, i encara amb pijama, va mirar per la finestra i va veure l'home que tallava els arbres del bosc, que matava foques, que robava als seus treballadors i inventava armament per barallar-se pel petroli, per això Déu va tornar a enviar els seus àngels a la terra per veure què és el que havia fet malament i poder-ho corregir.

Els àngels, van trigar uns quants dies a tornar, però quan ho varen fer es van presentar davant de Deu i li van dir:

"Senyor, t'hem de donar una mala notícia. Tota la teva obra ha quedat perfecta, només hi ha un petit detall que està mal acabat, el COR de l'home s'esquinça amb cada paraula que pronuncien els altres homes, i en cada esquerda s'hi "colen" uns sentiments estranys que Tu no vares crear i que l'home els hi ha posat nom: odi, gelosia, rancúnia, ambició..."

"Nosaltres hem tancat aquestes ferides amb les teves Paraules i amb els teus sentiments, però no n'hi ha prou en tancar-les una sola vegada, perquè contínuament es tornen a obrir, ja t'ho hem dit el COR de l'home t'ha quedat fràgil, s'hauria d'estar sempre al seu costat."

Un àngel va proposar: "Em sembla que només hi ha una solució, l'hauries de destruir i fer-lo de nou, millorant el seu cor; el dels elefants t'ha quedat molt bé, el podries copiar."

Déu va contestar: "No és cap bajanada si no fos que ja els estimo, fins i tot n'he escollit alguns d'ells per una gran missió. Crec que la millor solució és la que havíeu dit abans: que hi hagi àngels molt a prop d'ells perquè puguin tancar les seves ferides i curar els seu cor i que els parlin de mi i del nostre projecte comú, a totes hores, a cada moment, a temps i a des temps. Aneu-hi tots vosaltres i quedeu-vos entre ells, aquí en el cel no hi ha feina!


Així fou com Déu va crear els/les catequistes...

(Extret d'internet)